S’inicia la segona fase de restauració del Clot de la Mare de Déu.

S’inicia la segona fase de restauració del Clot de la Mare de Déu.

La setmana vinent s’inicien les obres de la segona fase de la restauració ambiental de la desembocadura del riu Anna, el paratge conegut com Estany de la Vila o Clot de la Mare de Déu.

Els treballs d’adequació morfològica i ambiental d’aquesta nova fase suposen una continuació de les actuacions que va començar el mes de gener passat de la mà la Confederació Hidrogràfica del Xúquer, que va retirar diversos oms morts afectats per la grafiosi i va realitzar podes selectives en l’arbratge que poguera suposar un perill per als visitants, atenent criteris aportats per tècnics en arboricultura.

Així i tot, el gruix d’actuacions es va centrar en eliminar diverses àrees de canyar, aproximadament 6.500 m2, evitant la proliferació d’aquesta perillosa espècie invasora en el Paratge Natural.

Després de la retirada dels canyars iniciem, en col·laboració amb l’Ajuntament de Borriana, una segona fase que se centrarà a realitzar plantacions d’espècies de ribera autòctones en les zones en què va actuar la Confederació Hidrogràfica.

Les plantacions les realitzarà personal tècnic de la Fundació Limne, que preveu introduir 1.200 helòfits en primera línia (lliris grocs i joncs) per al reforç dels marges i, després, una franja arbustiva composta de prop de 920 salzes, tarays i baladres.

Estos treballs de repoblació estaran cofinançats en un 50 per cent a través del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) en el marc del Programa Operatiu Pluriregional d’Espanya, en l’estratègia EDUSI.

La segona fase d’este projecte s’ha vist retardada a causa de les restriccions de la crisi de la Covid-19. En acabar les actuacions, que s’allargaran unes cinc setmanes, l’Ajuntament realitzarà tasques de manteniment i millora del Paratge.