Solta d’anguiles al riu Sellent

Unes 2.000 anguiles, aproximadament 50 quilograms d’exemplars d’esta espècie, han estat alliberades al riu Sellent, al seu pas per Càrcer. Esta acció va ser duta a terme per tècnics de Servei de Caça i Pesca de la Conselleria en col·laboració amb Limne, el Grup de Natura Freixe i l’Ajuntament.

La densitat d’anguiles als nostres rius s’ha anat reduint progressivament a causa de la contaminació, la sobrepesca o per les barreres que impedixen la seua migració natural, com ara els assuts o les preses. En eixe sentit, la presència de poblacions silvestres als rius valencians depèn, en gran mesura, de les repoblacions que periòdicament realitza la Conselleria, de manera que estes soltes són crucials per a la seua continuïtat al nostre territori.

Projecte Biotram

Les 2.000 anguiles alliberades al Sellent, criades a les instal·lacions de la piscifactoria de Tuéjar, se sumen a altres repoblacions d’espècies protegides que Limne realitza amb el Grup de Natura Freixe dins de l’anomenat projecte Biotram.

Biotram és un projecte encaminat a la millora de la integritat biològica d’espais fluvials catalans i valencians i que compta a el suport econòmic de la Fundació Biodiversitat (adscrita al Ministeri per a la Transició Ecològica).

La confluència del Sellent amb el Xúquer és el punt triat per este projecte entre comunitats autònomes, que se centra en la caracterització i estudi d’un singular riu salat i que engloba, entre d’altres actuacions, la gestió d’espècies invasores o la introducció de protegides , com ara l’anguila o l’ensopeguera de Mansanet.