Divulgant la custòdia fluvial

Divulgant la custòdia fluvial

La Fundació Limne organitzarà el proper 17 de maig, a Càrcer (València), una sessió formativa adreçada als gestors dels ecosistemes fluvials de la Demarcació Hidrogràfica del Xúquer: representants de les corporacions locals, tècnics municipals i de medi ambient, agents mediambientals, usuaris o col·lectius vinculats a l’ús dels ecosistemes fluvials i titulats a ciències.

Aquesta formació, que forma part de l’acció A.0.3 de Fluviatilis, té l’objectiu general d’implementar accions concretes de gestió participada mitjançant custòdia fluvial, amb la implicació dels col·lectius locals, als entorns fluvials (domini públic hidràulic –DPH–) les seves zones d’afecció) a la província de València, mitjançant el coneixement previ del funcionament, la problemàtica, el marc legislatiu i les possibles tècniques de gestió per a la conservació i la millora de tots els elements que configuren l’ecosistema fluvial o hi incideixen.

Els i les ponents del curs són destacats tècnics de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer, de la Conselleria de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori de la Generalitat Valenciana, de l’Ajuntament de València i de la Fundació Limne.

El curs tindrà els següents eixos bàsics:

  • Identificació de la funcionalitat i problemàtica dels ecosistemes fluvials.
  • Coneixement de la normativa, competències i procediments administratius.
  • Coneixement dels protocols de seguiment de la qualitat daigües i biodiversitat.
  • Conèixer les eines jurídiques facilitadores de la coresponsabilitat en la gestió del DPH i les zones d’afecció.
  • Implementació daccions concretes de projectes de custòdia fluvial.

Este curs forma part de les accions previstes al projecte Fluviatilis, una iniciativa que compta amb el suport de la Fundación Biodiversidad del Ministerio para la Transición Ecológica y el Reto Demográfico (MITECO) en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (PRTR), finançat per la Unió Europea – NextGenerationEU.