Programa d’educació ambiental al Parc Natural del Túria

Programa d’educació ambiental al Parc Natural del Túria

Encetem una nova edició del programa educatiu del projecte Fluviatilis, en la zona de restauració ambiental vinculada al Parc Natural del Túria. «Experimenta, juga i aprén» és el tema principal sobre el qual giraran totes les activitats i tallers programats que se celebraran del 13 d’abril al 15 de juny.

El programa s’estrena amb l’activitat que més èxit té en els cicles d’activitats realitzats fins a la data: «Taller d’experiments» (13 d’abril), on es realitzen diverses proves i assajos per a entendre millor com funciona un riu i què condiciona que visca un tipus de fauna o flora concret. Els experiments són sempre diferents pel que, els assistents que repetisquen l’activitat el 27 d’abril, el 25 de maig, el 8 de juny o el 15 de juny, trobaran noves propostes, amb les quals aprendre sobre el tipus de sòl, microorganismes, preparacions microscòpiques, pigments vegetals, etc.

El dissabte 20 d’abril es durà a terme l’activitat «Contacontes», un taller vinculat al dia del llibre i on gaudirem de lectures vinculades a la natura que ens parlaran d’espècies invasores, biodiversitat o ecologia.

«Inspecció del riu» és la proposta per al 4 de maig mitjançant la qual, equipats amb botes d’aigua, ens descobriran els secrets del riu: observarem com la presència o absència d’un cert tipus d’organismes a l’aigua ens mostra l’estat de salut d’un tram de riu. Després d’això, l’11  de maig, es realitzarà una «senda pel Túria», una ruta on observarem de prop la fauna i la flora del riu i on s’explicaran les accions del projecte de restauració fluvial, així com els impactes que patix el riu i com podem continuar millorant-lo.

Les activitats es programen sempre a les 10.30 però, a mitjan maig, tindrem una activitat nocturna, trobant-nos a les 20.30 del 18 de maig per a una «Nit de Rates penades», una jornada que consistix a realitzar una ruta nocturna amb detectors d’ultrasons, per a veure quines espècies trobem a la vora del Túria, una proposta que es completa amb «Rastres» (1 de juny), un taller on aprendrem a interpretar els senyals que ens deixa la fauna.

El programa de primavera d’Educació Ambiental es duu a terme en les instal·lacions del Centre d’Interpretació de la Natura de Quart de Poblet, un espai gestionat per Limne i l’Ajuntament.

Per a inscriure’s a les activitats és necessari enviar un email a participa@limne.org i indicar el nombre de participants, un telèfon i l’activitat en la qual es desitja participar.

Projecte Fluviatilis

Estes propostes d’educació ambiental formen part de Fluviatilis, un projecte que compta amb el suport de la Fundación Biodiversidad del Ministerio para la Transición Ecológica y el Reto Demográfico (MITECO) en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (PRTR) finançat per la Unió Europea – NextGenerationEU