BatNights a Castelló

BatNights al Molí la Font

Organitzem diverses Nits de Rates Penades en col·laboració amb la Regidoria de Transició Ecològica de l’Ajuntament de Castelló. L’activitat vol divulgar els valors de les colònies de rates penades del Molí la Font amb tres activitats divulgatives.

El paratge municipal acull nombroses espècies de diverses rates penades (algunes protegides i en perill d’extinció), sent una de les colònies més importants del nostre territori. Els assistents podran conèixer les seues característiques i estudiar-les a través d’estacions d’escolta amb detectors d’ultrasons.

A l’activitat s’incidirà, també, en el seu paper en la lluita biològica contra les plagues.

Les tres jornades es desenvoluparan els dies 7 i 28 d’agost i el 18 de setembre. Les persones interessades poden inscriure’s a través del correu electrònic: participa@limne.org

La convocatòria es durà a terme a la vesprada-nit, convidant als participants a una primera part teòrica que comptarà amb el suport d’una exposició sobre quiròpters dissenyada per la Fundació Limne. Després, ja de nit, es posaran en marxa les estacions d’escolta. Limne portarà 10 detectors d’ultrasons perquè els assistents aprenguen a analitzar les rates penades i un detector de temps expandit per a ajudar a la diferenciació de les espècies més complexes.