Reobertura post-COVID

Reobrim el CIN

Primerament, volem desitjar-vos que estigueu bé i donar-vos les gràcies per haver seguit amb nosaltres en mode virtual, on hem aprofitar per mostrar-vos el nostre dia a dia. Com sabeu, a Limne ens agrada destacar el que fan els voluntaris, però l’entitat és molt més i el treball de l’equip tècnic sol quedar a l’ombra. Estos mesos hem aprofitar per mostrar què fan les nostres brigades dins els projectes d’investigació i restauració. Esperem que vos haja agradat eixa finestra que hem obert!

Reobrim el CIN

La visita a les sales estarà molt limitada i anem a prioritzar activitats a l’aire lliure: nous tallers per a les escoles i noves activitats familiars.

En eixe sentit, estem preparant, amb l’Ajuntament de Quart de Poblet, un cicle d’activitats d’educació i voluntariat ambiental que es dirà “L’Estiu al Riu”.

L’Estiu al Riu

La primera activitat es durà a terme el divendres 24 de juliol, de 18.30 a 20.30 hores, i consistirà a realitzar un taller sobre tortugues invasores, per a conéixer-les millor. Les persones participants al taller, a més, aprendran sobre la importància de la tinença responsable i s’explicaran les campanyes de control que realitzem.

El divendres següent, dia 31, serà el torn de les rates penades. L’activitat donarà principi a les 20.30 hores, encara que no serà fins a la posta de sol quan comence la ruta pel riu per a identificar les diferents espècies d’estos animals nocturns. Al taller s’utilitzaran detectors ultrasons i és necessari que les persones que participen porten llanternes. A més, s’ha planejat sopar en el riu a meitat de l’activitat, per la qual cosa les persones assistents podran portar entrepans.

Les activitats tornaran a reprendre’s al setembre. El dissabte 5, de 10.30 a 12.30 hores, explicarem la importància del bosc de ribera i el projecte de restauració que s’ha dut a terme a Quart de Poblet. A més, es plantaran lliris grocs.

El dia 12, de 10.30 a 12.30 hores, hi ha programat un taller en el qual els i les participants podran conéixer i seguir els diferents rastres que deixen els animals en la naturalesa i explorar així la fauna invisible. A més, podran realitzar un motle de petjada d’argila.

Finalment, es durà a terme una gimcana perquè els xiquets i xiquetes aprenguen jugant sobre el bosc de ribera, la fauna que habita en ell, com les ratapinyades i les tortugues, i la bona gestió dels residus. Este taller serà el dissabte 19 de setembre de 10.30 a 12.30 hores.