Reservoris de flora amenaçada

Reservoris de flora amenaçada

Finalitzem el projecte “Reservoris de flora amenaçada”, seleccionat a la III Convocatòria Mediambiental de CaixaBank i Fundació Bancaixa, que hem desenvolupat el darrer semestre a Càrcer, Quart de Poblet i Torrent.

El projecte ha inclòs en algun dels municipis treballs de retirada de canya, gestió forestal i accions de bioenginyeria. A tots s’han creat boscos de ribera atenent la vegetació potencial on, a més, hem introduït espècies llistades al Catàleg Valencià d’Espècies de Flora Amenaçada, creant una àrea de recursos genètics d’espècies protegides.

Resultats del projecte

  • S’han utilitzat 1.019 plantes (675 d’elles corresponents a espècies protegides).
  • S’han retirat 5.500 m2 de canya.
  • S’han col·locat 400 m2 de geotextil.
  • S’han desbroçat 875 m2.
  • S’han reforçat 12 m linials de marge de riu amb biorotllos.

Treball conjunt

Les activitats de plantació protegides ha estat possible gràcies a la col·laboració dels vivers del Servei de Vida Silvestre del CIEF (Generalitat) que les generen gràcies als fons FEADER, com a part de l’Operació 8.5.3 ‘Conservació i desenvolupament de la Xarxa Natura 2000’.

Des de Limne també agraïm la col·laboració dels ajuntaments dels municipis on s’ha actuat i la participació de les persones que van apropar-se a les 6 jornades de voluntariat organitzades dins el projecte.