El projecte Aquarium a les notícies!

El projecte Aquarium a les notícies!

Les notícies d’Àpunt s’han fet ressó del programa educatiu vinculat al projecte Aquarium, emetent un reportatge sobre la cria i solta d’ofegabous.

Hui ens han acompanyat a l’IES Camp de Túria de Llíria aquest dimarts han fet una activitat especial per conéixer este amfibi, el més gran dels que viuen als ecosistemes valencians. Arriba a fer trenta centímetres, viu en pous i tolls d’aigua, i està catalogat com a vulnerable.

L’alumnat no ha perdut el fil de l’explicació, perquè aquest tipus de lliçons “els motiva moltíssim”, diu la seua professora de Biologia, Gema Esteve, i per això les fan, tal com assegura.

El projecte va ser seleccionat a la IV Convocatoria Medioambiental Fundación Bancaja – Caixabank i aposta per explicar a l’alumnat valencià els processos de cria de les tortuguetes (Triops cancriformis) i de l’ofegabous (Pleurodeles waltl), permetent que siguen coneixedors dels processos de cria i solta de fauna amenaçada.

A banda, s’han realitzat intervencions d’adequació de les basses on s’amollaran els exemplars del projecte, que compta amb el suport tècnic de la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica.