Presentem projectes a RestauraRíos2023

Presentem projectes a RestauraRíos2023

Dos projectes de Limno vinculats a la recuperació fluvial (Canya a la canya, coordinat juntament amb el Consorci de la Ribera i Fluviatilis, coordinat juntament amb ADEGA, ANSE, GNF i Red Cambera) han participat al IV Congrés Ibèric de Restauració Fluvial RESTAURARIOS 2023.

L’esdeveniment, celebrat a Toledo els dies 21, 22 i 23 de juny del 2023, ha estat organitzat pel Centre Ibèric de Restauració Fluvial (CIREF) i la Confederació Hidrogràfica del Tajo, en coordinació amb Wetlands International-European Association.

El congrés ha reunit aquest any 400 experts que han compartit experiències i han generat debats sobre tècniques de conservació i millora de rius i zones humides. Eliminar barreres, lluitar contra les espècies invasores i el repte del canvi climàtic han estat els eixos clau del congrés.

Fluviatilis ha comptat amb una presentació tipus pòster i el projecte Canya a la canya ha format part com a ponent al taller ‘renaturalització de rius urbans en companyia 15 projectes més, amb l’ànim de compartir experiències de restauració fluvial amb els assistents en el congrés.

Tots dos projectes compten amb el suport de la Fundación Biodiversidad del Ministerio para la Transición Ecológica y el Reto Demográfico (MITECO) en el marc del Plan de Recuperación, Transformación y Resiliencia (PRTR), finançat per la Unió Europea – NextGenerationEU.