Soltes d’ofegabous

Soltes d’ofegabous

Finalitzem el projecte Aquarium d’enguany amb la solta d’ofegabous a Culla i Chelva, on han participat 15 alumnes de CFGS d’Aprofitaments Forestals de l’IES Alto Turia, així com representants de l’associació de regants, 10 alumnes de CFGM d’Aprofitament i Conservació del Medi Natural de l’IES Pere-Enric Barreda I Edo de Benassal, representants de l’ajuntament de Culla, i agents ambientals, que se sumen als més de 420 alumnes que han participat a la resta d’activitats del projecte Aquarium.

Aquarium va ser seleccionat a la IV Convocatoria Medioambiental Fundación Bancaja – Caixabank i ha estat un projecte que ha apostat per explicar a l’alumnat valencià els processos de cria de les tortuguetes (Triops cancriformis) i de l’ofegabous (Pleurodeles waltl), permetent que siguen coneixedors dels processos de cria i solta de fauna amenaçada.

A banda, s’han realitzat intervencions d’adequació de les basses on s’amollaran els exemplars del projecte, que compta amb el suport tècnic de la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica.