Tríptics sobre tinença responsable

Tríptics sobre tinença responsable

La nostra campanya anual se seguiment de tortugues autòctones (SETOR) es complementa enguany amb material de difusió que es repartirà a les escoles que visiten el CIN, a les persones interessades i allà on fem difusió (tallers, conferències) sobre les nostres espècies autòctones i l’impacte de les espècies invasores.

Les tortugues americanes o asiàtiques, espècies invasores, són extremadament populars per la seua reduïda grandària i el seu baix preu, però la veritat és que arriben a créixer fins als 30 centímetres, la qual cosa augmenta les seues necessitats alimentàries i d’espai. Tot això, unit a la seua agressivitat i llarga longevitat fa que en les últimes dècades s’haja observat un continu i massiu abandó en els rius i aiguamolls, convertint-les en una greu amenaça per al medi ambient peninsular.

Què expliquem al tríptic?

Destaquem què cal saber abans d’acollir estos animals i els impactes sobre el medi si s’abandona. Cal seguir conscienciant a la població sobre l’abandó d’animals i la prohibició d’alliberar animals exòtics en espais naturals.

Amb tot, a les poblacions on treballem de fa anys (amb seguiments i campanyes d’educació ambiental) hem observat una reducció del número de captures d’espècies invasores, el que suposa un clar benefici per a les espècies autòctones que, a certs punts de mostreig, semblen recuperant-se.

La campanya de tortugues d’enguany, com ja havíem comentat, compta amb el suport de la 1a Convocatòria Mediambiental de la Fundació Bancaixa i Bankia.