Mans al Riu! malgrat la COVID19

Mans al Riu! malgrat la COVID19

Mans al Riu! és una activitat de voluntariat ambiental encarada a netejar rius i barrancs. La campanya, que se celebra un cop l’any des de fa més d’una dècada, ha arribat enguany emmarcada per la COVID19, el que ha obligat a limitar el número de participants i a la creació de grups bombolla.

Amb tot, la campanya d’enguany ha estat possible mercès al suport de Global Omnium, del Consorci de la Ribera i dels municipis compromesos amb este voluntariat ambiental, aconseguint congregar 475 voluntaris ambientals i veïns de 27 localitats, que han arreplegat vora 6 tones de residus dels trams de riu on s’ha actuat sent, molts d’ells, objectes voluminosos, com ara neveres, sofàs, pneumàtics, cadires, matalafs, sanitaris, restes de vehicles, material electrònic i altres objectes que no haurien d’estar en la llera del riu.

A Limne sempre ens agrada destacar que l’èxit del Mans al Riu! no són els kg de residus arreplegats, sinó els comentaris i la divulgació posterior que fan els i les participants dins el seu cercle familiar d’amistats.